I made this widget at MyFlashFetish.com.

pengikut2 aku..

Sunday, March 13, 2011

1 HARI 7 TEMPAT


salam semuaaaaa.... :)
malam nie ade mood rajin sikit nak update blog... lepas nie dah kena ready nak tidur dah... hehehe...


erm.. nak cerita pasal hari jumaat lepas lah yeee... hari jumaat lepas aku pergi inspection dengan kak Dila kat area Shah Alam dan Klang... kira dari rumah aku naik KTM terus pergi Shah Alam.. kak Dila ambil aku kat situ... tak masuk office pun 1 hari tu sebab kitaorang pergi banyak tempat jugak lah kot... huhu


first kitaorang pergi MBSA (Majlis Bandaraya Shah Alam) sebab ade 1 kes kak Dila tu takde alamat.. so.,mintak lah kat MBSA kot2 dieorang boleh detect ke kan property tu kat mane.. tapi malang nye tak dapat nak detect.. so.,telefon lawyer lah mintak dieorang cari kan... lepas tu kiteorang gerak pergi Klang... pergi MPK (Majlis Perbandaran Klang) sebab nak buat title search.. kak Dila suruh aku buat semua tu sebab kalu kat office memang ade staff yang tugas die buat title search tu.. so.,kalau suruh die je buat kite tak tawu lah kan nak buat tu macam mane nanti.. senang je kot sebenar nye... then pergi kat uniit ape ntah (lupe pulak nama unit tu  :p) nak tawu kedudukan tanah 1 property nie kat mane sebab kak Dila kene value 1 tanah kosong...


lepas tu kiteorang pergi inspect 1 kondo dekat Kapar,Klang... dah tangkap gambar semua settle lah untuk kes tu.. masing2 dah lapar sebab dah tengah hari kan.. dari pagi tak makan so pusing2 kat situ jumpa lah 1 restoran nie.. MOHD CHAN ABDULLAH.. aku cakap lah kat kak Dila restoran nie famous sebab die restoran makanan Cina Muslim lepas tu dah bukak banyak cawangan dah kat KL dengan Selangor.. so.,kiteorang pun try lah makan kat situ.. boleh tahan lah makanan die sedap jugak.. lagi2 Dim Sum die... fuhhhhh.. memang terbaik lah.. bak kata kak Dila rasa ayam die memang melekat kat tekak.. kena datang lagi nie tapi pergi yang kat KL lah kan.. hehe


lepas tu kiteorang pergi inspect property kat Aman Perdana.. rumah semi-D..tangkap gambar luar je sebab tu rumah kosong.. tak boleh masuk... dah settle kat situ kiteorang pergi tengok 1 kilang dekat Meru sebab boss suruh kalau boleh naik kan lagi value die.. tapi dah tengok keliling kak Dila cakap mantain je value sebab tak banyak berubah pun.. tapi kan area kilang tu memang sunyi sikit lah.. berani pulak kak Dila pergi sorang2 dulu.. kalau aku tu memang tak sampai lah kat situ kalau pergi sorang2... huhu


then gerak pulak pergi cari tanah tu pulak... tak susah sangat lah nak cari sebab dah tanya kat unit dekat MPK tu kan... dieorang siap print kan peta sekali bagi kat kitaorang.. huhu.. kak Dila kata ade 1 lagi kes nak kena inspect kat Klang nie tapi fail tak bawak pulak.. call admin suruh forward kan details sebab dah alang2 ade kat Klang nie baik settle kan semua je kan.. huhu... 


so.,last property yang kiteorang inspect hari tu ialah kedai dekat Taman Nakhoda.. tak tawu  pulak kat mane sebab roadmap tak bawak.. naseb baik lah kak Dila ade GPS.. so., ikot je lah kan arahan GPS tu.. hehe..


thanx GPS penyelamat kami... hahaha :p




 aku nie kalau part lukis2 nie memang fail sikit lah kan.. tak pandai sangat nak imagine.. kalau pergi inspect memang kak Dila akan suruh aku lukis floor plan.. tapi aku lukis sikit je terus die cakap "Eish adik aku soraaaaaaaang nie".. hehehe.. tu maksud nye ade lah yang tak betul kat lukisan aku tuh... hahaha.. habis semua kerja hari tu dalam pukul 6 camtu.. kak Dila hantar aku pergi KTM balik.. sampai KL dalam pukul 8 camtu lah.. sampai rumah pulak dalam pukul 9 camtu sebab jalan2 kat Sogo dulu.. hahaha..



muka semangat pegang fail kes.. haha.. minggu depan jenuh lah aku nak siap kan fail-fail untuk 5 property yang pergi inspect jumaat lepas...  :((




p/s : betul ke orang yang kedekut nie kalau meninggal nanti mata die terbeliak...???


 

 

4 comments:

dhamirah asilah said... [Reply To Comment]

pki sony vivaz leh gps x?

qin said... [Reply To Comment]

wah..cayalah..
1 hari smpai bleh pgi 7 tmpat..great!!

nurul huda said... [Reply To Comment]

@dhamirah asilah

alamak...! tak tawu lah boleh ke tak... hehe

nurul huda said... [Reply To Comment]

@qin

cayalahhhh.. tapi balik2 rumah je terus pengsan sebab penaaaaaaaaaaaat sangaaaaaaaaaaaaat... hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...