I made this widget at MyFlashFetish.com.

pengikut2 aku..

Saturday, October 1, 2011

STRAWBERRY CHEESE TART


salam..

okay, nie adalah projek tengah hari semalam.. ingat kan nak buat kelmarin, tapi bonda ajak pergi makan luar pulak.. so, postpone lah projek nie sehari.. heheh

STRAWBERRY CHEESE TART

sumber : KAK AZLITA 
resipi : KAK AZITA

kalau korang nak tengok resipi nye boleh lah klik dekat link tu yerrrr.. resipi nye simple je dan bahan-bahan pun tak banyak.. takde masalah kot kalau korang nak cuba buat.. lagipun puas hati sikit kan kalau buat sendiri.. boleh letak filling dan cheese banyak mana yang kita sukaaaaaaaa..  :))





okay, suka masa buat doh die nie.. rasa happy pulak sebab doh nye menjadi.. sebelum nie mesti ade masalah macam doh nye lembik.. tapi sukatan untuk resipi nie memang ngam-ngam.. tak payah nak risau apa-apa kalau korang betul-betul ikut sukatan die... :D





okay, aku guna acuan cheese tart yang besar sikit.. sebesar 50sen kot.. takde lah kecik sangat.. takut tak puas makan pulak nanti.. tapi acuan saiz nie pun tak puas-puas makan jugakkkk.. sobs-sobs..  -__-





okay, untuk filling pulak korang boleh guna filling apa yang korang suka.. kali nie guna strawberry filling.. sebelum nie dah guna blueberry so kali nie rasa lah yang lain pulak.. sedaaaap..  huhu  :)





okay, yang nie dah siap letak cream cheese tu.. letak lah banyak mana yang korang suka.. jangan sampai meleleh-leleh pulak dah lah yeee.. nampak sangat tamaaaak nye.. hehehe.. maaf nye untuk corak yang tak berapa nak berseni tu.. biasa lah tukang lorek corak tu pun tak berapa nak berseni jugak.. konon-konon je tu macam hebakkkkkkkk... tapi not bad apa kan..??  haha   :p





okay, yang nie pulak lepas dah bakar dan sedia untuk di ngap beramai-ramai.. ayuhhh.. makan berjemaah.. lebih afdaaaaaaaaaal...  heheh  ^__^




selamat mencubaaaaaaa..






p/s : berapa banyak OKAY daaaa   -__-





 

 

2 comments:

E-na Lovely Kitchen said... [Reply To Comment]

nak 2 ketul bole...

nurul huda said... [Reply To Comment]

@E-na Lovely Kitchen

boleh2.. tukar dgn akak punye farmbrozen kenari jugak ek 2 ketuuuuuuuuii.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...